CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sponsor add by:-

Saturday, March 24, 2012

Merah itu menawan

Tahun lepas, purple/pink temanya, kali ini MERAH!!!

Ini wedding kakak sepupu saya yang ke-dua... (ye, saya hanya ada 3 orang shj kakak sepupu)
Walau ada kesedihan , ianya dpt disembunyikan dengan kemeriahan dan keriuhan majlis...

Kak ngah bertemu jodoh dengan jejaka dari Perlis... di saat entry ini di siarkan, saya dalam rombongan cik kiah ke utara noo....

Seperti biasa, bila Pak Long kenduri, majlis merewang lah yang di nanti... seawal jam 6 pagi sudah sibuk melapah, menghiris, memotong, memasak dan setiap org ada tugas tersendiri...

Sudah menjadi kebiasaan, saya mengambil tugas membeli sayur segar di pasar pagi di pekan Rembau...
Itu belum termasuk malam sebelum kenduri lagi....

Lauk pada majlis ini adalah Daging kerbau masak kari, Daging Lembu masak lemak cili api, Ayam Goreng berempah, Masak Asam Keladi, Acar Nenas/Timun dan my faveret; Gulai Rebung campur perut.

Majlis bertambah meriah , apabila saya menolong Pak Long saya memberi goodies kepada para tetamu di pintu masuk rumah... walau pun saya nye baju lari tema atas sebab2 tertentu, kalau rajin saya buat satu entry nanti

Gambar di bawah ini bukti kesibukan saya pada hari kejadian... tetapi percaya lah... semua gambar di bawah ni di ambil semasa jam menunjukkan angka 11.30 pagi... waktu tidak sibuk aliran tetamu keluar masuk.

Setelah itu tiada gambar dpt di memorikan kerana beberapa faktor :-

1- Sibuk dengan tugas masing2
2- Bateri Kamera boleh pulak habis(ini yg sebenarnya)
3-Tiada orang yang nak jadi Cameraman
4-Saya memang malas bergambar
Gambar dari sisi pun saya nampak gemuk...ish ish ish... bila mau kurus ni!!!(Iklan sebentar)



Insya Allah...

Friday, March 23, 2012

Mari kita amalkan....

Sekadar berkongsi di pagi Jumaat yang mulia ini....

Insya Allah....




Tuesday, March 20, 2012

He's my Hero!

Aku sentiasa sayang pada dia dan berterima kasih pada dia....






Gambar di ambil oleh adik sepupu yang baru form 3 di majlis perkahwinan kakak sepupu saya pada hujung minggu lepas...

Penghambaan pada Alam....

Kita memulakan misi.....

Tapi semakin bosan.....

Tidak sama .....


Broga dah terlepas.... Irau terlalu awal.... tak pe...
Jerangkang, Pahang...
Insya Allah akan ku daki

Tuesday, March 6, 2012

Got to Go

By Najwa Mahiaddin

Thursday, March 1, 2012

Cepatnya

Dah March?

Macam semalam je baru sambut new year...

Cepatnya masa berlalu...