CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sponsor add by:-

Friday, February 17, 2012

Dietlah sangat....

Nampak macam bersungguh2 je diet kan...... Ini adalah menu makan malam saya sebentar tadi...
Daging yang diperap(kicap,madu,ladahitam, bawang dan sedikit halia) tak sampai 15 minit dan Sayur mayur yg direbus - 1 cawan.

Macam sikit je kuantiti nye kan.... kalau gini gaya dari dulu mesti berat badan saya dah 50 kg kan...

Hidangan di atas hanya berjaya untuk di ambil gambar sahaja.... dan sesungguhnya ini adalah menu malam malam saya yang sebenarnya





















....... 1st time saje je nak suruh scroll ke bawah.......


















ta daaaaaaa









+ Ikan Duri Masak Kari..... Alhamdulillah,
Harap2 by time nak tidur nanti jgn lah perut ni minta di isi lagi...






Tuesday, February 14, 2012

Dugaan - updated

Bila time diet ni, tekak tu macam2 teringin nak makan...
Dari minggu lepas nak makan satay... bukan apa, ada satu gerai depan kedai mamak ni,

tiap2 petang balik kerja lalu, tengah mengipas satay... kereta saya adalah kereta malaysia yang tidak menghalang bau dari masuk ke dalam kereta.. jadi bau asap satay, hari2 saya hidu...


gmbr credit to ms google


Check kat myfitness...

1 cucuk sate ayam = 35 calories
Kuah sate - 2 tbsp = 100 calories

maknanya... kalau nak makan satay avoid makan kuah ok.... banyak tu calories kuah kacang tue...

Dari hari ke hari saya tahan je napas bila lalu kat depan kedai mamak tu...

Agak2nya hari ni kecundang tak?


Update:-
06.00 pm , berjaya tidak membeli satay kerana gerai tutup hari ini............ :-)


Liar Liar - Lagu untuk minggu ini

Kenapa perlu menipu?

By : Christina Grimmie



Friday, February 10, 2012

Niat Yang Baik

Usaha sahaja yang perlu dilakukan...

Tiap2 tahun mesti ada azam nak turunkan berat badan....

Selalunya kalau ditimbang.... awal tahun byk tu, akhir tahun pun byk tu...

Sebab apa? Tak konsisten utk diet dan bersenam....

Kali ni, Insya Allah..... Mesti istiqamah dalam melakukan sesuatu benda...

dan untuk tahun nie... tak banyak pun yang di minta... dapat kurang 12 kg pun dah kira bnyk gak tue....

Dan untuk itu saya telah meletakkan ticker di blog nie.... jika tak beranjak tak tahu lah... hehehe...

Terima kasih kepada myfitnespal.com kerana saya dapat merekod berapa kalori yang telah saya ambil dan bakar....

Jgn hot-hot chicken sudah lah yer.....

P/s: sambil wat entry ni, bukak pulak website Pizza Hut... Camno tu?????

Thursday, February 9, 2012

Hisaf Day - Part 2

Hari Ahad ...
Acara sukaneka mula se awal jam 9 pagi... well done to our family...

Pagi kami sarapan nasik lemak yang di masak dalam apartment...

ada 6 induk family... masing2 bawak rice cooker... dan masak 3 periuk nasi lemak...

ada 4 acara untuk dewasa... memang fun... bahan2 sukaneka pun cukup simple

Beratur ikut team waktu ni, dengar arahan urusetia.... satu team 4 org.

Acara 1st, masuk kan air dalam belon dan baling ke arah team mate.... acara ni team saya no.2, itu pun sebab saya terkial2 nak ikat belon lepas masukkan air...

ini acara lain pulak, ayah ku pun amik acara nie... team 6... lari ke laut masuk kan air pakai tangan... ada team cenekei(main tipu) amik air pakai tangan dan mulut... memang team tu menang....fun abis
Ibu ku, satu team ngan ayah.

Berlari lepas masukkan air dalam botol.










Acara ketiga... Guna Straw dan mulut ambil getah di pasir laut... berlemoih muka ngan pasir lepas tue....










Acara ke empat cari harta karun....











Itu untuk sukan berpasukan...

Last sekali untuk dewasa , adalah kami semua beratur satu line, dan dikehendaki berpusing mengikut sapu tangan yg di naik kan ke atas oleh urus setia.(hijau -pusing ke kanan , merah - pusing ke kiri). Dari 50 org, saya antara 10 terawal yg kuar dulu....
sape dpt berpusing mengikut warna dengan betul... still in line..

Memang susah nak gambarkan... lepas abis acara ... layan mandi laut ngan pool...

dari atuk, pakcik, makcik, nenek, sepupu... tawan pool di Casa Rachado nie... siap main bola lagi dalam pool tue....

Dalam pukul 11 lebih cam tu bersurai ke apartment masing2 dan standy by untuk check out serta lunch...

sampai je di rumah... memang pengsan sampai malam.....

FUN

Mungkin acara ini akan di jadikan acara tahunan bagi family kami.

Tuesday, February 7, 2012

Hisaf Day - Part 1

Seperti yang telah di cerita kan di sini.... Lambat upload tunggu gmbr dari kamera2 yg lain..tunggu mereka2 upload di FB

Saya sampai lewat, bergerak dari rumah selepas kerja jam 4ptg
Terlepas seisi mandi laut/pool pada ptg hari....

Lepas maghrib...acara utama pun bermula, BBQ time
Edisi membakar di tempat yg disediakan- bayaran dikenakan RM50 oleh pihak hotel.

Budak pandai, kaki langsung tak nak kena pasir laut... bertuah.....

Ayam, udang, sosej, ikan.... semuanya di bakar.... tak lupa juga ubi kentang...
Marshmallow kegemaran kanak-kanak, di bakar atas dapur gas yg diseludup dari rumah...



Antara bahan2 yang menambah kalori dan lemak pada malam tu - kek coklat

Kek Pandan


kanak2(anak buah) yg riang bila no bertuah... ini acara cabutan bertuah semasa makan ini...

Acara pada malam ini selesai jam 10.30 mlm... kami semua naik ke apartment masing2...

Bagi saya AJK makan, tidur pada jam 1 pagi ,bertemankan makcik2... copek ikan bilis sambil masak nasi lemak utk sarapan pagi...

Bersambung untuk acara hari Ahad.




Friday, February 3, 2012

Syukur

Tak perlu tempuh jem atau banjir yang melanda bandar Seremban semalam.

Itu lah nasib kerja hanya 1 batu dari rumah...Alhamdulillah...

anyway... mari layan video banjir yang ada nie...



kalau tengok ke 1st video tu... ini mesti kes sungai tersumbat..... mana MPS ni.... tak selenggara ke?

Wednesday, February 1, 2012