CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sponsor add by:-

Friday, May 25, 2012

Sunrise

Wahai mentari,
 Jangan lah berselindung di sebalik kabus pagi...
Keluarkan kamu menyinari seluruh alam...
walau terik mentari mu menyakitkan tetapi tanpa mu tidak bermakna hidup ini...


Umpama mimpi dalam mimpi...

Tanpa mu!
Aku lah yang rindu...
Tanpa dirimu!
Hilang lah manja ku...
Kasih ku...
Engkau lah yang satu...
Rinduku... 
hanya lah untuk mu...

Wednesday, May 23, 2012

Kejam ke!!!




 i'll kill her, i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away

Monday, May 21, 2012

Lara Lagi

Dua clip dari Youtube... lagu yang sama tapi 2 penyanyi yang berbeza,






Suara nya menusuk kalbu dari Ajek Hassan , saya jatuh cinta pada suara nya... Layan!!!

Sunday, May 20, 2012

Broga Hill - Warm Up 2.0

13hb Mei 2012 , jam 4.30 pagi kami mendaki Broga lagi, setelah seminggu meninggalkan ia... Cuma kali ini ntah di mana silapnya, stamina saya hilang entah ke mana... akibatnya saya kepenatan apabila sampai di puncak yang ke-dua.

Melelapkan mata di puncak ke-dua sebelum sinar mentari yang di tunggu muncul, berteman kan 100 plus

Di keheningan subuh, keindahan itu sungguh subjektif


Mentari masih tersembunyi di sebalik kabus pagi.

Di sebalik lalang itu adalah laluan ke puncak ke-tiga
Akhirnya kau muncul juga... Subhanallah...
Ketenangan ini yang di cari



Semua warm up ini adalah untuk 26hb Mei kelak... hanya 6 hari saja lagi.... Tunggu...

Saturday, May 19, 2012

Broga Hill - Warm Up 1.0

2 minggu lebih saya drag cerita Warm up 1.0, dah ada warm up 2.0 pun...

Dah lama saya tinggalkan aktiviti sihat mendaki gunung dan bukit nie...

Yang pernah di daki adalah Jeram Kak Lang, Jeram Toi, Bukit Gaban, tak sure nama teluk di pangkor ( edisi tidur dalam camp dengan teman2 U) dan paling tak boleh tahan... naik Gunung Kinabalu...walaupun tak sampai ke puncak , hanya sampai di Laban Rata sahaja , tapi pengalaman yang saya dapat dengan pemandangan sekeliling memang berbaloi...

So, let the picture do the story...


 
400 meter ketinggian Bukit Broga
Jauh!!!

Terima kasih kawan ...
Mari pulang...




Monday, May 14, 2012

Simple

Edisi menghabiskan bahan2 yang ada dlm peti sejuk...
Maka terhasil nasi goreng kerabu + cina + kampung...



Goreng pula ayam goreng ayamas dan di makan bersama dengan mashed potato ( baby potato dah sebulan ada dlm fridge, yang mana semasa pic. di atas di ambil.. potato nya masih terjerang di atas api.)

Simple dan sedikit berkalori tinggi...

Alhamdulillah, makan malam kami adik beradik 4 orang hari ini...


Tuesday, May 8, 2012

Mengiurkan...

Saya kemas dapur.. bukak peti ais.. jumpa ini dalam ais box...

Sungguh saya membelakangkan masa yang menunjukkan Jam 0100...

 makan space je dalam ais box tu jika di tinggalkan keseorangan begitu...apa lagi selamat di makan oleh saya...
errkkk... Alhamdulillah..

Sunday, May 6, 2012

Teaser Broga Hill

 It was a peaceful Sunday Morning...


Sungguh indah ciptaan tuhan...





Subhanallah...


Friday, May 4, 2012

Bukan Niat ku...

Hampir 3 tahun setia bersamaku ...


Selamat tinggal Black Gucci...
Bukan ku tak setia, bukan ku tak sayang... cuma keadaan mu yang tidak selesa untuk aku bersamamu lagi...

Kini, dia pengganti mu...


Selamat datang White EA to my life...